top of page
Logo-2024_NL.png
Foto van schrijverAtout France

Salesrun Bourgogne 19-21 nov 2024

Bijgewerkt op: 7 dagen geleden

Regio vol natuur, cultuur, gastronomie/wijn en fiets-, wandel en vaarmogelijkheden


©BIVB Les Créations de l'Etoile BARILLEC Louise

De regio Bourgogne-Franche-Comté staat niet alleen bekend om de wijn en gastronomie, maar ook om de prachtige natuur en de rijke cultuur. Met ideale mogelijkheden om de omgeving wandelend of op de fiets te ontdekken, of vanaf een boot, in je eigen tempo. Bovendien is er voor elk budget een ruime keuze qua accommodaties, ook als je eens wat anders

zoekt, bijvoorbeeld een unieke overnachtingsplek. In combinatie met de goede bereikbaarheid is deze streek nog steeds favoriet bij veel Nederlanders, voor zowel korte als lange vakanties.


®Château Rattilly, fietsen door de wijngaarden© Gevrey Nuits Tourisme Rozenn Krebel, wijnproeven@Etienne Ramousse Images _ Cluny Sud Bourgogne


Op zoek naar nieuwe en bijzondere ideeën voor jouw klanten? Van dinsdag (namiddag) 19 t/m 21 donderdag (middag) november is onze vertegenwoordiger Véronique Beigenger uit de regio Bourgogne-Franche-Comté in Nederland om samen met 3 partners enkele touroperators te bezoeken. De aandacht ligt met name op het gedeelte ‘Bourgogne’ dat bestaat uit de departementen Côte d'Or, Nièvre, Haute-Saône, Saône-et-Loire en Yonne. 

Zij komen graag maximaal een uurtje bij jou langs, indien het schikt, om je te vertellen over de nieuwste accommodaties die je er kunt vinden en het beste volgens de thema’s cultuur & erfgoed, fietsen, wandelen & varen en niet te vergeten wijn & gastronomie.


Een tipje van de sluier opgelicht voor wat betreft de hoogtepunten van de drie partners : Puisaye Forterre, (een cluster van VVV kantoren in de Yonne) vertegenwoordigd door Nathalie Jard: het rijke culturele erfgoed, met Guédelon (het kasteel in aanbouw volgens middeleeuwse technieken), het middeleeuwse fort Ratilly, unieke muurschilderingen in kerken, ambachtelijk aardewerk, het museum en geboortehuis van schrijfster Colette, een camping met safaritenten (Nederlandse eigenaar) of een bos met boomhutten…en dan hebben wij het nog niet gehad over de meer dan 1000 km afgebakende wandelpaden

Gevrey-Nuits-Saints-Georges, (Côte d’Or) vertegenwoordigd door Etienne Gossot: de geweldige wijnen en gastronomie (denk aan kazen, aan cassis), en de vele fiets- en wandelmogelijkheden door de wijngaarden en de langs de kliffen, het bekende Château du Clos de Vougeot, de abdij van Cîteaux en niet te vergeten de bekende (wijn) steden.

Destination Sud Bourgogne (Saône-et-Loire, VVV kantoren van Cluny, Tournus, Macon en Matour) vertegenwoordigd door Olaf Spronk (Nederlands): ook hierbij weer volop wijntoerisme mogelijkheden, een rijk cultureel erfgoed met enkele monumenten op de Unesco werelderfgoedlijst, de voie bleue fietsroute en bekende fiets/wandelpaden van ‘voie verte’ langs kanalen.

Kortom genoeg inspiratie voor mooie reizen voor jouw klant.


Interessse in een vrijblijvend gesprek bij jou op kantoor? Stuur dan een mailtje naar jojanneke.kramer@atout-france.fr met de dagen en tijden /dagdelen waarop je beschikbaar zou zijn. Ook als je geen interesse hebt in een afspraak horen wij het graag (en met name de motivatie).

Wij proberen de salesrun zo efficiënt mogelijk in te delen en komen zo spoedig mogelijk bij je terug voor een definitieve indeling. We zouden jouw reactie het liefst voor 30 oktober ontvangen. Hartelijk dank alvast!


Met vriendelijke groet,

 

Jojanneke Kramer


© Les Galants, © au bois joli, © Festilux


0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page